Jęczmień i Chlorella wzmacniają odporność

Nadeszła jesień, a wraz z nią pierwsze poważniejsze przeziębienia i choroby wirusowe. Eksperci wiedzą już, że to najwyższy czas, aby zwiększyć spożycie Zielonej Żywności. Dzięki wyjątkowym właściwościom Jęczmienia i Chlorelli możemy bowiem całkowicie uniknąć chorób, a co najmniej skrócić czas ich trwania do minimum

Dlaczego? Zielona Żywność zawiera korzystne dla naszego organizmu substancje. Na przykład w Chlorelli znajdziemy chlorellinę, która jest naturalnym antybiotykiem. Podobne antybiotyczne działanie mają w czosnku allicyna i ajoen. W odróżnieniu od antybiotyków chemicznych chlorellina nie uszkadza mikroflory jelitowej. Jednocześnie niewiele osób wie o tym, że działanie antybiotyczne ma także Jęczmień.

Stan naszej odporności zależy od stanu środowiska w jelitach i zdrowej mikroflory jelitowej. Jęczmień i Chlorella są znane ze swoich wyraźnie prebiotycznych działań. W ten sposób przyczyniają się do dobrego funkcjonowania odporności i pomagają w zapobieganiu i leczeniu infekcji.

Zieloną Żywność polecamy w tym okresie także do użytku zewnętrznego. Jęczmień i Chlorella mają dobroczynny wpływ na układ odpornościowy błon śluzowych. Jęczmień można stosować przy bólach gardła, Chlorellę ssać lub rozgryźć i zostawić do rozpuszczenia w ustach. Świeżo rozmieszanym letnim roztworem soku z Jęczmienia można płukać gardło i nos, uzyskując taki sam efekt jak po kroplach lub sprayu do nosa.

A zatem – jeśli ktoś chce zapomnieć o drapaniu w gardle i obrzękniętym nosie, a także o innych dolegliwościach związanych z nieprzyjemnym przeziębieniem, powinien zwiększyć dawkę Jęczmienia i Chlorelli Green Ways.  Najlepiej w ustaleniu dawki pomagają nasi Doradcy. Osoby długotrwale stosujące Zieloną Żywność w tym okresie spożywają nawet trzy łyżki Jęczmienia i trzy garście Chlorelli dziennie.