Zielona Żywność w ciąży: Tak czy nie?

Ciąża jest dla kobiety jednym z najpiękniejszych okresów w życiu. Jednocześnie jest to czas pełen stresu i obaw, czy wszystko odbywa się tak, jak powinno, czy nienarodzone dzieciątko prawidłowo się rozwija. Niczego nie popsujesz, stosując Zieloną Żywność, wręcz przeciwnie – i Tobie, i dziecku może ona tylko pomóc. W tym artykule wyjaśnimy, dlaczego.

Zaraz na początku należy podkreślić, że nie należy się obawiać spożywania Zielonej Żywności w okresie ciąży. Co więcej, jej skład jest jak najbardziej odpowiedni dla kobiet ciężarnych.

Ciąża i nawiązujący do niej okres karmienia piersią są dużym obciążeniem dla organizmu. Zielona Żywność zawiera mnóstwo witamin i minerałów, które zastąpią różne powszechnie stosowane suplementy witamin syntetycznego pochodzenia.

W dodatku, w odróżnieniu od nich, jest ona całkowicie naturalna, nie zawiera żadnych barwników, stabilizatorów, wypełniaczy, substancji wiążących czy też pustych kalorii. Jest raczej podobna do naturalnej, racjonalnej żywności, ponadto usuwa szkodliwe substancje z ciała. Mówiąc krótko – zawiera wszystko, czego może sobie życzyć przyszła mama, łącznie z tak bardzo potrzebnym kwasem foliowym. 

Czego dostarcza ciału Zielona Żywność w okresie ciąży? Lista jest długa!

Wprowadza równowagę w organizmie, odkwasza organizm i pozbawia go substancji toksycznych, będzie działała uspokajająco na Ciebie oraz rosnący płód. Poprawia morfologię krwi mamy i ma pozytywny wpływ na ewentualną anemię. Zawiera także chlorellin – naturalny antybiotyk – który ma udział w leczeniu infekcji. W ten sposób ogranicza konieczność stosowania lekarstw.

Czynnik wzrostu zawarty w Chlorelli wpływa na odnowę komórek, co w przypadku nienarodzonego dziecka oznacza prawidłowy rozwój i zakłada dobrą wagę urodzeniową. Substancje odżywcze zawarte w Zielonej Żywności przedostają się w dodatku do mleka matki, co oznacza ogromny plus, także dla Twojego nienarodzonego dziecka.

Przeciwutleniacze z Młodego Jęczmienia chronią komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Obniżają w ten sposób, na przykład ryzyko wad wrodzonych. Chlorella także ma swój wkład w ten proces. Odprowadza z ciała mamy w stolcu dużą część szkodliwych substancji, które w przeciwnym razie przedostałyby się poprzez łożysko do organizmu dziecka i negatywnie wpływałyby na wrażliwe, dzielące się komórki. 

Można zacząć spożywać Zieloną Żywność już przed poczęciem!

Planujesz założenie rodziny? Zdecydowanie polecamy stosowanie Zielonej Żywności już przed zajściem w ciążę. Twoje ciało oczyści się przed poczęciem, zharmonizuje i dzięki temu organizm będzie o wiele łatwiej radził sobie z ciążą.

Jeżeli zaczniesz stosować Zielony Jęczmień i Chlorellę dopiero na początku lub w trakcie ciąży, powinnaś zwrócić się do swojego konsultanta Green Ways i zasięgnąć rady dotyczącej odpowiedniego zwiększania dawek i dawki docelowej. Zwykle sprawdza się spożywanie większych dawek niż normalnie, lecz ich zwiększanie czasem ma wolniejszy przebieg.